Despre noi

Despre noi

Comercializam instrumente de sculptură în lemn de calitate din Atelierul lui Ambrus Aladár. Istrumentele sunt facute manual in atelierul lui Ambrus in Ungaria.

Pentru confecționarea cuțitelor și dălților sculptat folosim oțel de cea mai bună calitate. Fiindcă oţelul are capacitate foarte bună de păstrare a muchiei și este ușor de lucrat și de ascuțit.  Cu o duritate Rockwell de 58-64 este perfect pentru lucrarea materialului lemnos care se găsește în regiunea noastră.  Acesta este depășit în duritate de oțelul rapid (HSS), prețul căreia este multiplu față de oțelul pentru unelte, este mai greu de lucrat, dar cel care a lucrat cu o astfel de unealta vrea numai de acest fel.

Mânerele instrumentelor sunt făcute din carpen, și la cele care necesită, la dalti aplic inel ușor de prindere pe parte uneltei. La cerere, producem și scule abrazive și scule pentru fasonat prun- sau lino. La noi sunt disponibile și ciocane din lemn, de asemenea, din carpen și la cere facem cu suprafața cauciucată, care face durabilă suprafața, bate mai moale, protejând astfel cotul și încheietura mâinii. La cerere procurăm toate tipurile de instrumente de ascuțire oferim consultare, mop, pastă de polir, pietre de mână.

Urmatoarele istrumente gasiti:

– obiecte sculptabile, lectii sculptabile

 unelte de ascuțit 

– cuțite de sculptură

– dălți de sculptură